MummyD's Blog

13 Pesanan Penting Untuk Kita Umat Akhir Zaman ketika Peristiwa Israk Mikraj

MummyD

Salam Israk Mikraj. Tahu ke tahu ada 13 Pesanan Penting untuk kita Umat Akhir Zaman ketika peristiwa penting ni? Jom kita renungkan bersama. Ketika melalui proses Israk, Rasulullah saw. dibawa berjalan melalui pelbagai peristiwa yang perlu diterjema

Read more →


3 TIPS BANTU ATASI GASTRIK, BOLEHLA PUASA PENUH NANTI

Mummy D

GASTRIK Sis ada sejarah gastrik? Alahai sakit nya kalau menyerang kan. Nak puasa ni MummyD share 3 tips Ramadhan untuk pesakit gastrik supaya dapat berpuasa penuh. In sya Allah 2. ELAKKAN Makanan bergoreng, lemak dan makanan yang mengandungi asid se

Read more →


RESEPI MILK BOOSTER SEDAP & SIHAT

Mummy D

Berjaya Menyusu Badan Untuk Anak Kembar, Ini 2 Resepi 'Natural' dan selamat, Resepi 'Milk Booster' Ini Akan Meriahkan Lagi Susu Badan Anda, Resepi Milk booster Semulajadi untuk Tambah Susu Badan Ibu, Cara Mudah Buat Milkbooster Sendiri. Lebih Sedap,

Read more →


PANAS LIT LIT ! JOM BUAT TRAFFIC LIGHT ICECREAM POP DENGAN ANAK

Mummy D

Traffic light icecream pop? Haa pernah dengar tak? Meh MummyD share cara buat traffice light ice cream since panas merelit cuaca sekarang. Jom cuba buat ice-cream traffic light ni dengan kebaikkan buah-buahan.

Read more →


3 IDEA AKTIVITI SUPAYA ANAK CINTAKAN RAMADHAN & MUDAH BERPUASA. SERONOK!

Mummy D

Aktiviti di rumah supaya anak cintakan ramadhan, 10 Idea Aktiviti Bulan Ramadhan Untuk Anak 3 Tahun Ke Atas. Seronok! Idea Projek Ramadan Bersama Anak, Aktiviti kanak-kanak yang murah & bagus untuk perkembangan minda,diy aktiviti kanak kanak 3 tahun

Read more →


TIPS UNTUK ANAK DENGAR KATA -Part 2

Mummy D

Part II - ANAK DENGAR KATA Teknik Re-frame. Apa tu? Teruskan membaca. Tukar ayat negative kepada ayat positif. Macam mana? Contohnya macam ni. Anak pukul kazen dia. Paling common otometik kita memang akan cakap “Jangan pukul!”.

Read more →


9 TIPS LATIH ANAK PUASA DENGAN SERONOK TANPA PAKSAAN RAMADHAN NANTI!

Mummy D

Tips latih anak kecil berpuasa. cara melatih anak berpuasa.9 Tips Mengajar Anak Puasa Buat Pertama Kali. Tips Mengajar Anak Kecil Berpuasa Untuk Pertama Kali.Cara Mudah Melatih Anak Kecil Untuk Berpuasa Di Bulan Ramadhan.Galakkan Anak-anak puasa.

Read more →


Promosi Kurta Kanak-Kanak Lelaki Untuk Raya 2019

Promosi kurta kanak-kanak lelaki dari Darwich Rich Collection. Terdapat pelbagai pilihan warna dengan kualiti terbaik. Dapatkan sekarang. Pelbagai saiz masih ada.

Read more →


Promosi Jubah Kanak-Kanak Lelaki Murah 2019

Koleksi jubah kanak-kanak lelaki murah 2019 dari koleksi terbaik Darwish Rich Design. Kain kapas bermutu dan tahan panas sangat selesa untuk bayi dan kanak-kanak. Dapatkan di sini.

Read more →


Hargai dan Nikmati Masa Kecil Anak-anak

Mummy D

Semalam, ketika makan di Shah Alam, duduk di depan meja satu pasangan muda dengan dua orang anak, seorang sekitar empat tahun, seorang lagi sekitar setahun lebih..Kedua-duanya diberikan telefon pintar sambil disuapkan makanan..Mata anak-anak ini tida

Read more →


TIPS UNTUK ANAK DENGAR KATA -Part 1

MummyD

Tips parenting mudah dan praktikal. Apa perlu dilakukan supaya anak dengar kata ibu-bapa.

Read more →


Promosi Jubah Baby Murah 2019

Dapatkan promosi jubah baby murah 2019 keluaran Darwish Rich Design. Pakar pengeluar pakaian kanak-kanak yang berkualiti dan selesa. Dapatkan sekarang!

Read more →


Promosi Kurta Baby Murah 2019

Si kecil tampak lebih bergaya apabila menggayakan pakaian islamik seperti kurta dan baju melayu. Dapatkan sepasang sempena promosi kurta baby murah 2019 ini.

Read more →


Apa Buah Wajib Ada Dalam Peti Ais Rumah Kita?

Mummy D

Apakah Buah Yang Wajib Ada Dalam Peti Ais Rumah Kita? . 1. Jambu batu 2. Betik 3. Kiwi 4. Strawberi 5. Nenas 6. Mangga 7. Lemon . Ini antara buah-buahan yang murah dan mudah didapati di Malaysia dan sangat tinggi kandungan vitamin C nya. . . Jauhi j

Read more →


Baju Melayu Terkini Untuk Bayi dan Kanak-Kanak Untuk Raya 2019

Mencari koleksi baju melayu terkini untuk bayi dan kanak-kanak? Untuk pakai raya nanti, pastinya di Darwish Rich Design. Pelbagai pakaian kanak-kanak dan bayi ada di sini.

Read more →


5 TIPS WAJIB KITA BUAT MENJELANG RAMADHAN NANT

Mummy D

Ramadhan bakal Tibaaa! Persediaan sebelum Ramadhan. Tips Ramadhan. Bulan puasa nak makan apa. Menu buka puasa paling best. Hari ni buka puasa nak makan apa?

Read more →


TIPS BAHAGIA

Mummy D

ooo Bagaimana nak bahagia? Susah ke senang??😊 . . 1) Jaga solat 5 waktu. 2) Berkerja dengan jujur. 3) Jaga mak ayah dengan baik. 4) Solat Dhuha 4 ke 8 rakaat sehari. 5) Selalu baca Al-Quran. 6) Selebihnya serah sahaja pada Allah. selalu istiqamah p

Read more →


HEBATNYA KESAN PELUKAN! 20 MINIT JE SETIAP HARI

Mummy D

Cuma 20 Saat Sehari Peluk Anak Kesannya Sangat Menakjubkan. "Rezeki Peluk Anak" Bonding Antara Ibu Dan Anak Semakin Kuat. Peluk Anak Ada Satu Kuasa Hebat Yang Pasti Buat Ibu Bapa Terkejut! Hebatnya Kuasa Pelukan! Sudahkah Anda Memeluk Anak Hari Ini?

Read more →


EMPAT PERKARA SEBELUM TIDUR WALAU SESIBUK MANAPUN DENGAN TUGAS HARIAN

Rasulullah berpesan kepada Jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara yaitu, amalan nabi Muhammad setiap hari sebelum tidur.

Read more →


PENING TAK TAHU NAK MASAK APA UNTUK ANAK? NAK MENU SIHAT & MUDAH?

Resepi sayur mudah lagi sedap yang boleh sis cuba untuk anak-anak . Tak sampai 20 minit boleh siap! Muffin Ayam Capsicum Bahan-bahan. Cara nak bagi anak makan sayur.

Read more →