MummyD's Blog

PENING TAK TAHU NAK MASAK APA UNTUK ANAK? NAK MENU SIHAT & MUDAH?

Resepi sayur mudah lagi sedap yang boleh sis cuba untuk anak-anak . Tak sampai 20 minit boleh siap! Muffin Ayam Capsicum Bahan-bahan. Cara nak bagi anak makan sayur.

Read more →


HARI NI PLAN MASAK UNTUK SI COMEL??

Mummy D

Resepi sayur yang menarik nak bagi anak makan? Resepi sayur mudah lagi sedap yang boleh sis cuba untuk anak-anak . Tak sampai 20 minit Popcorn Bunga Kubis sedia di makan.

Read more →


WOW TAK SAMPAI 20 MINIT DAH BOLEH MASAK MENU BERKHASIAT UNTUK SI MANJA

Mummy D

Resepi sayur yang menarik nak bagi anak makan? Resepi sayur mudah lagi sedap yang boleh sis cuba untuk anak-anak . Tak sampai 20 minit boleh siap! Bebola Sayur Cheese.

Read more →


7 TIPS MUDAH UNTUK BAGI ANAK SUKA MAKAN SAYUR

Mummy D

7 tips mudah bagi anak suka makan sayur dan buah tanpa dipaksa. Biasanya anak tak nak makan sayur, anak tak nak makan sayur, jadi ini tips agar anak makan sayur. Cara pujuk anak makan sayur paling berkesan dan mudah dan melatih anak makan sayur.

Read more →


HOMEMADE BROWNIES PISANG

Mummy D

Resepi Brownies Coklat Pisang . . Dalam tengah fikir nak bagi anak makanan yang sihat, diorang suka pulak snek kan. Meh Mummy D nak share resepi simple untuk buat biskut sihat dan yang penting sedapp.. . . Bahan-bahan 1) 6 sudu butter, lembutkan 2)

Read more →


Tips Elak Anak Kerap Bergaduh

Mummy D

Cara terbaik untuk didik anak rukun sesama adik-beradik supaya tak kerap bergaduh Cara untuk elak anak kerap bergaduh. Adik Beradik Bergaduh - Tips Berguna Untuk Kurangkan Pergaduhan. Anak Sering Bergaduh & Bersaing Antara Satu Sama Lain?

Read more →


MEMBACA, MENULIS & MENGIRA BUKAN PRIORITY ANAK-ANAK

Mummy D

Pembelajaran pertana untuk anak. Apa nak ajar anak kecil. Pembelajaran di rumah. Pembelajaran pertama anak ibu bapa wajib ajar. Ajar ni dulu pada anak sebelum masuk tadika atau pra sekolah.

Read more →


TENTANG TANGISAN PERTAMA BAYI SELEPAS DILAHIRKAN

Mummy D

Berbahayakah Bila Bayi Tak Menangis Saat Lahir? Pentingnya tangisan pertama bayi selepas dilahirkan. Kenapa bayi menangis selepas dilahirkan? Banyak punca bayi menangis pada ketika ini dan ianya adalah salah satu cara untuk kick-start body system.

Read more →


Tips Macam Mana Nak Hidup Lebih POSITIVE

Mummy D

Cara ini bila anda praktik akan buatkan hidup lebih bahagia dan positif termasuklah cara-cara nak kekalkanmotivasi diri pada tahap maksimum. Jadikan tips ini sebagai terapi harian untuk Hiduplebih tenang & bahagia.

Read more →


7 MAKANAN PENTING UNTUK TUMBESARAN ANAK

Mummy D

Mommy Daddy kena tau ya, masa usia anak kita 2 tahun hingga 12 tahun adalah usia terpenting tumbesaran terutama perkembangan minda mereka. So penting ke penting untuk kita berikan yang terbaik? Semestinya PENTING! Jom #MummyD share apa 9 makanan heb

Read more →


7 CARA HEBAT & MUDAH SUPAYA ANAK ADA KEYAKINAN DIRI

Mummy D

Bagaimana ibu bapa boleh bina dan tingkatkan keyakinan dalam diri anak-anak dari kecil supaya dapat survive dalam dunia mencabar masa kini. Tips parenting untuk mama papa generasi modern.

Read more →


7 Cara Mudah Bina Keyakinan Diri Anak

Mummy D

Bagaimana nak tingkatkan atau bina keyakinan diri anak-anak? Ini Mummy D share tips mudah untuk mama papa amalkan dan konsisten buat. Mudah je. Cuba satu-satu pun boleh. Kenapa penting topik ni? Bayangkan kalau anak dah besar tapi tak berani nak men

Read more →


5 PETUA ELAK ANAK MERAGAM SUPAYA IBU AYAH SENTIASA TENANG

Mummy D

Cara mudah atasi anak menangis dan meragam dengan tips untuk elak anak meragam supaya majlis dan kenduri berjalan lancar. Tips mudah tenangkan anak yang suka menangis dan mengamuk, amalkan tips mudah dan cepat untuk atasi anak mudah meragam

Read more →


RESEPI UNTUK ANAK SUSAH NAK MAKAN

Mummy D

Resepi ringkas untuk anak terutama anak yang susah nak makan. Resepi pasta untuk anak 2 tahun hingga anak yang sudah besar berkhasiat untuk pertumbuhan fizikal anak.

Read more →


PETUA LEBATKAN RAMBUT BABY, MUDAH DAN CEPAT

Mummy D

Cara Melebatkan Rambut Bayi Dengan Cepat, Elak 'Cukur Bantal', Nak Lebatkan Rambut Bayi, Cubalah Buat 6 Petua, Cara Rangsang pertumbuhan rambut si kecil, Cara Mudah Lebatkan Rambut Baby, Macam Mana Nak Lebatkan Rambut Baby, Petua Traditional Baby

Read more →


CARA MENGUNDANG REZEKI ALLAH

Mummy D

Cara Mengundang Rezeki Allah Yang Ramai Orang Boleh Buat dengan amalan ini rezeki datang sendiri dengan cara mudah. Baca untuk mendapatkan rezeki yang tak terduga di samping amalan murah rezeki doa murah rezeki yang tidak disangka.

Read more →


4 SURVIVAL SKILLS WAJIB ADA UNTUK ANAK 4 TAHUN KE ATAS

Mummy D

Survival skill kanak-kanak yang perlu ada untuk persediaan menghadapi era globalisasi yang bukan sahaja cabaran menghadapi kerjaya masa depan tetapi untuk kekal relevan dalam masyarakat global.

Read more →


TAKZIAH BOMBA MALAYSIA

Mummy D

Salam Takziah buat Bomba Malaysia dan kepada keluarga 6 hero kita. . . Semoga Allah kurniakan kekuatan hadapi dugaan dan ujian ini. . . Al Fatihah kepada para pejuang dan hero kita. Semoga Allah merahmati, mengampuni dan sejahterakan kamu. . . #bomb

Read more →


PERDUAN SI COMEL DRD

Mummy D

🌀PERADUAN SI COMEL DRD🌀 Ada anak suka bergambar? Suka bergaya selfie & comel? 😍 Atau kenal mana-mana kawan yang anaknya comel bergaya?? Jom jom jom sertai SI COMEL #darwishrichdesign aka DRD! 🔆Peraduan di buka untuk semua yang layak bermula hari

Read more →


7 TEMPAT MENARIK & PERCUMA BOLEH BAWA ANAK-ANAK JENJALAN & EXPLORE

Mummy D

Haa, hujung minggu ni tak tau nak kemana? Bosan asyik duk memerap kat rumah? Sesekali kena la jugak keluar/ beriadah bawa anak-anak kita tu keluar. Banyak tau yang boleh mereka belajar bila ada aktiviti di luar. Cuma kita sebagai Mak Ayah kenalah aw

Read more →