icon-search
icon-search

TIPS UNTUK ANAK DENGAR KATA -Part 3

Part III-ANAK DENGAR KATA

Wujudkan rasa diberi kuasa pilih apa yang anak mahukan. Macam mana tu?
.
.
Senang je. Bila bagi arahan kat anak tu, jangan macam dictator main tunjuk-tunjuk je. Bagi mereka pilihan nak buat mana satu dulu. Bukan beri pilhan nak buat atau tak. Hehe. Contoh : Mama nak suruh Adam kemas bilik mainan bersepah dengan toys dan buku,”Adam nak kemas buku dulu ATAU kemas toys dulu?”. Bila anak diberi kuasa untuk pilih, diorang akan rasa happy sebab boleh buat apa yang diorang nak. Senang kan.
.
.
Cuba yang ni pulak kayh. Ada satu lagi tips, Mummy D akan share last.
.
.
.
#darwishrichdesign #drd #tipsibubapa



Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.