icon-search
icon-search

TIPS UNTUK ANAK DENGAR KATA -Part 4

PART IV-ANAK DENGAR KATA?


Janji ditepati. Apa jua janji termasuk hukuman. Penting ni tau.



Cara nak ajar anak baik buruk dari kecik ni lah. Kalau anak misbehaved, buat ground rules. Dan kena KONSISTEN. Kalau salah tetap salah. Denda tetap denda. Kalau hari ni dia buat salah kena denda, esok buat lagi, dibiarkan, next day dilupakan. Next kita cakap nak denda dia, ada la tu dengar, “Alah, mummy tak buat pun...” Haa.. camano? 



Mumm D harap mama papa, mummy daddy, umi abi, ibu ayah dapat manfaat sedikit sebanyak dari perkongsian ni ya. Besarkan anak tak susah. Didik anak yang sangat mencabar fizikal dan mental. Betul ke betul?

.
.
Sebaik-baik manusia adalah yang suka sebarkan kebaikan. Keep sharing and caring.
.
.
.
#darwishrichdesign #drd #tipsibubapa



Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.