icon-search
icon-search

TIPS UNTUK ANAK DENGAR KATA -Part 1

Part I : NAK ANAK DENGAR KATA? 


.

Haa, siapa yang tak nak kan? Okay meh MummyD kongsi ya.


Beri contoh yang baik - Paling common mak-mak akan jerit kat anak nak suruh stop buat something kan. Cer tukar cara tu.


.
Pastikan posisi sama level dengan anak, pandang mata, dan cakap denga jelas apa yang mami nak sampaikan. 

.
Penting kita kena grab attention dia supaya focus dengan apa yang kita nak cakap. Sebab, kanak-kanak, otak sangat aktif dan ligat. 

.
Biasanya bukan anak tak dengar, tapi tak focus. 

.
Boleh ke boleh? Cuba ni dulu okayh. Nanti MummyD sambung part seterusnya.

"Parenting Ohsem DRD" 


Sharing is caring. Click the share button please untuk manfaat bersama. 





Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.