New Arrival Sale until 17 Sept 2020 Shop Now
icon-search
icon-search

RULE 10 MINIT SCREEN TIME : EH BUDAK TU BUAT DERRRKK JE?? JOM TRY NI

Turn Off wifi dan mobile data kat phone. Cabut wayar TV untuk yang suka tengok TV. Buat aktiviti lain bersama anak. Kita kan role model 😊

1. Ajak anak melukis dan mewarna - Bagus untuk boost imaginasi dan fokus anak tu.

2. Ajak anak buat kerja rumah - Mengemas, basuh pinggan, lipat baju, sapu lantai, bagus untuk develop soft and gross motor skill. Dan boleh ajar survival skill jugak untuk yang dah besar.

3. Ajak anak bercerita - Cerita pa pe pun boleh. Pasal aktiviti hariannya, pasal aktiviti harian kita. Ni pun sangat bagus untuk anak build kosa kata dan language development. Kalau anak masih kecil dan belum lancar lagi bercakap, memang la stress tak faham. hehe. buat-buat la faham, mommy.

Cukup 3 dulu ya. Nanti kita sambung lagi.

Join channel Telegram kami https://t.me/darwishrichdesign untuk Dekatkan Jarak Kita💖

.
Mommy Daddy dah baca? Jangan lupa sebarkan moga sama-sama memberi bermanfaat, LIKE & SHARE.

#darwishrichdesign
#drd
#bajucomelbaby
#ilovemysolehboy


Love,

Mummy D



Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.