icon-search
icon-search

PENING TAK TAHU NAK MASAK APA UNTUK ANAK? NAK MENU SIHAT & MUDAH?

Asyik menu sama je kan. Sis pening dah ke? Hehe takpe-takpe. Meh  mummyD  share Resepi sayur mudah lagi sedap yang boleh sis cuba untuk anak-anak .
Tak sampai 20 minit boleh siap!

Muffin Ayam Capsicum

 Bahan-bahan:

-1/2 cawan isi dada ayam dicincang
-2 cawan tepung naik sendiri
-2 keping cheese (dicarik)
-1/2 biji capsicum (dipotong dadu)
- 5 biji cendawan butang (dicincang )
-150g butter (dicairkan)
-1 cawan susu segar
-1 biji telur (dipukul ringan)

Cara-cara

- Panaskan oven.180°C
-Susun kertas muffin di dalam dulang muffin
- Dalam mangkuk campur tepung, ayam, capsicum, cendawan dan cheese
- Dalam jug campurkan telur, susu dan butter
- Tuang bahan jug ke dalam mangkuk dan kacau sehingga semuanya sebati.
- Tuang ke dalam setiap cawan muffin . Bakar 15-20 minit.

Nyumnyum!
--------------------------------------

Like & SHARE! Nak lagi resepi best- best & tips parenting jom join telegram kami👇



Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.