icon-search
icon-search

Bagaimana pula nak kenali dan alignkan pembelajaran anak jenis Auditory??

Mommy daddy, anak auditory menggunakan deria pendengaran dalam belajar, dengan cara dengar penjelasan orang lain, belajar dengan suara yang kuat so anak boleh dengar suaranya sendiri. Pernah ada kawan yang suka baca nota kuat-kuat? Ha jenis macam tu la. Cara lain dengan gunakan tape recorder atau perbincangan.


Kelebihan: Suka cara berbincang, mudah menerima arahan verbal, petah bercakap. Ye lah dah dia suka suara dan bunyi kan. hehe


Kekurangan: Mudah terganggu dengan suasana bising, tidak mudah menerima arahan visual. Hat ni maybe dengar kata kalau kena bebel ha...


Strategi: Menggunakan tape recorder, mudah faham penjelasan ticer, belajar dengan suara yang kuat, group study, atau yang suka belajar sambil dengar lagu. Pendek kata dia suka pembelajaran jenis yang ada bunyi. Faham kr sangat faham?


Join channel Telegram kami https://t.me/darwishrichdesign untuk Dekatkan Jarak Kita💖

.
Mommy Daddy dah baca? Jangan lupa sebarkan moga sama-sama memberi bermanfaat, LIKE & SHARE.

#darwishrichdesign
#drd
#bajucomelbaby
#ilovemysolehboy
#tipsibubapa
#MummyDsharing

Love,

Mummy D



Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.