icon-search
icon-search

APAM BALIK EXPRESS

Today saja la MummyD nak share resepi Ni kot ada teringin nak makan apam balik untuk juadah berbuka nanti kan.

Tapi malas nya beratur panjang kat Bazaar Ramadhan tu kan. Plus nak berjimat
Haa apa kata cuba resepi apam balik ni. Anak-anak dan suami pun pasti suka 😉Bahan-bahan-1 biji telur-1 cawan air-1 cawan gula kasar-2 cawan Tepung gandum-1 sudu teh baking powder-1sudu teh soda bikarbonateBahan inti apam-Jagung dalam tin-Gula-Kacang tumbuk-Butter
Cara-cara-Pukul telur dengan gula hingga kembang-Masukkan air. Pukul seketika. Tambah soda bikarbonate dan baking powder.-Kemudian masukkan tepung gandum dan pukul hingga sebati- Untuk memudahkan proses masak, pakai kuali "non-stick pan"-Pastikan sis guna api yang kecil.- Letakkan bancuhan tepung dalam kuali dan bentukkan bulat leper- Letak inti isi jagung tin, kacang tumbuk dan gula mengikut citarasa sis. -Butter 1 teaspoon ke atas inti- Masak hingga rangup dan angkat.-Siap!
Senang,cepat dan sedap! Selamat mencuba 😉
Join telegram channel kami untuk lebih banyak perkongsian sambil cuci mata👇








Older post Newer post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.