On Sale Now!! Shop Now

7 Cara Mudah Bina Keyakinan Diri Anak

Bagaimana nak tingkatkan atau bina keyakinan diri anak-anak? Ini Mummy D share tips mudah untuk mama papa amalkan dan konsisten buat. Mudah je. Cuba satu-satu pun boleh. 

Kenapa penting topik ni? Bayangkan kalau anak dah besar tapi tak berani nak mencuba itu ini. Masih tak nak berenggang dengan mama papa. Takde surviving skills, nak buat benda senang pun dah tak pandai. Sebab apa? Sebab takde atau kurang keyakinan diri, low self esteem. 

Jadi, ambik kesempatan ini untuk upgrade ilmu parenting kita. Mummy D pu  sebelum ni tak tahu. Tapi Mummy D sedar, yang trend parenting untuk anak-anak sekarang ni kena pelbagai. Sebab generasi baru lebih bijak dan advance. 

"Ibu bapa berilmu, Generasi lebih maju"


Love,

Mummy D. 

#darwishrichdesign #drd #parentingtips



Older post Newer post